Kalkat och såpat

Förra helgen behandlade vi golvet i Andreas länga. Det är ett undergolv egentligen som det hela tiden legat plastmatta på, Andreas hade slipat det och sen täkt det inför målning och tapetsering.

 

 

Vi gjorde enligt min beskrivning i tidigare inlägg.

 

Penslade ut kalket utblandat med vatten. Inte helt lätt att få det jämnt, kalket hade samma konsistens som lättmjölk..

 

 

 

Dagen efter när det torkat så borstade vi bort överflödet med skurborstar och dammsög sedan ordentligt.

 

Sen blötte vi golvet med kallt vatten och rakade sen ut såpavattnet, ett tips som Andreas fick av kulturhantverkarna. Då blöttes kalket upp igen och det var svårt att få ut såpavattnet jämnt, så efter att vi rakat ut det så gick Andreas över det en gång till med en mopp för att få det jämnt.

 

 

Dagen efter såg det riktigt lovande ut! Hade inte torkat helt, men det såg jämnt och fint ut. Det missade jag att ta en bild av, men det såg ut som efter kalkningen, nästan så ljust och fint! Nu i helgen ska vi såpaimpregnera det en gång till. 


Reunion

 För två och ett halvt år sen fick jag en stor skål av en kompis, den heter Bele och är från Gustavsberg. Jag hittade ingen info om den på nätet men la upp en bild på bloggen. Så i höstas fick jag ett mail av en tjej som hade läst min blogg, det visade sig att min skål egentligen var ett tvättfat och att hon hade kannan, som hon dessutom ville sälja! Så jag förde över pengar till hennes konto och hon skulle skicka kannan. Efter många turer och mycket om och men så fick jag kannan för några veckor sen!

 

Nu är de återförenade!

 

 

Nu måste jag hitta en ny plats för dem. Ett tvättfat med kanna kan ju inte stå i finrummet!

 

Enligt en annan av mina bloggläsare så ska det eventuellt finnas tvålkopp, mugg, potta och andra smådelar i serien. Någon som har i sina skåp?


Tvättrum

På Torpet finns det bara rinnande vatten i köket och så en tappkran med kallt vatten ute. Men jag har ett litet tvättrum där man kan vaska av sig när vädret inte tillåter att duscha utomhus eller ta ett dopp i Väddöviken.

 

Just nu är det rollade rosa väggar och ett röd- och grårutigt linoleumgolv. På väggarna sitter två mindre snygga hyllplan, en fin men omålad spegel och några krokar.

 

Planen är att lägga ett massivt trägolv som jag vill måla med diagonala rutor i linoljefärg, grått/grått. Sätta upp en pärlspontspanel som målas grå och så en söt tapet ovanför. Men tapeten får inte vara för framträdande eftersom den kommer synas från verandan om dörren står öppen, och där har jag ju tapetserat med blomplanscher, det får inte bli för rörigt.

 

Testade att sätta upp en provbit av en tapet som jag hade hemma,  men den känns inte rätt. Är lite ”90-tals byggnadsvård” över den.. Om ni förstår vad jag menar..?

 

 

 

Skänken som står i tvättrummet skulle behöva skrapas, i alla fall luckorna. I den förvarar jag handdukar, extra toa- och hushållspapper och lite annat.

 

Surfade lite tapeter idag, finns så många fina! Här är några från Duro och Borås.

2922, Karlslund, Borås

 
 
2930, Karlslund, Borås
 
 
2932, Karlslund, Borås
 
 
 
Liljesal, Duro
 
 
Vad tycker ni? 2922 och 2932 är nog mina favoriter...
 
 

RSS 2.0