Tillfälligt avbrott

Just nu är det mycket som händer!

Jag ska flytta på lördag och börja ett nytt jobb på måndag. De senaste tre veckorna har jag packat och rensat, det har tagit mycket längre tid än jag trodde.

Jag flyttar från ett 70-tals hus till ett sekelskiftes hus, så det kommer nog komma en del bilder därifrån framöver. Jag och pojkvännen flyttar ihop och vi är både loppis-tokiga så det blir till mesta del "nya" möbler, för oss i alla fall. Pinnstolar och fällbord i köket, 40/50-tals stolar runt middagsbordet i vardagsrummet (alla olika), 1800-tals sekretär som hemma kontor... Bilder kommer!Kräftskiva

Jag har inte försvunnit helt! Bara haft mycket att göra och en dålig uppkoppling.

Slutade på mitt jobb för en vecka sen och börjar på ett nytt om två veckor, alltså tre veckor ledigt! Men ska även flytta så nu har den stora utrensningen börjat. Är lite av en hamster så mina förråd och skåp är fulla av sånt som jag inte behöver. Nu ska det rensas, sorteras, säljas, skänkas bort och slängas! Tycker om att flytta av just den anledningen.

Har massor med bilder att lägga upp från sensommaren, här kommer några ifrån kräftskivan. Fler kommer en annan dag.

Min fina dukning syns inte så bra på de här bilderna, ska se om jag hittar bättre.

Tips för lördag

Här kommer ett litet tips om ni inte har några planer för lördag och befinner er i Stockholmstrakten:

http://rosenhill-ekero.blogspot.com/2011/08/cornelisdag-pa-ekero.html

En guidning av Cornelis Vreesvijks barndomshem, ett torp på ekerö som hotas av rivning. Kan tyvärr inte själv gå dit, ska ut till Torpet!
Äntligen!!!

I söndags var muraren ute på Torpet, tittade och gav mig ett pris! Äntligen. Priset kändes jättebra, han verkade professionell och kunde börja redan i slutet på september eller i början på oktober.

Jag försökte hitta en bild på hur skorstenarna ser ut idag, men det fanns inte så många bilder på Torpet rak framifrån, jag gillar inte taket så det kan nog bero på det...

Hittade efter mycket letande den här:

Den vänstra skorstenen går till vedspisen i köket och fungerar utmärkt, den andra som har rasat ihop lite ska muras om. Snart kommer jag äntligen kunna elda i min kakelugn!

Tids nog ska taket läggas om. Mindre plåt och isolering och mer tegel! Men det får vänta.

Torpet ska bli kändis!

 

Imorgon kommer min favorit tidning och ska göra ett reportage på Torpet! Ska bli väldigt spännande.


 


Eftersom det kommer vara lite kräftskivetema på bilderna så kommer de nog inte publiceras förens nästa år. Men jag ska se till att ta egna bilder och lägga upp! Min kamerasladd är fortfarande borta, och att få tag på en ny visade sig inte vara så lätt. I helgen följer pojkvännens kamera med, bilder kommer på måndag!

 

Redan idag efter jobbet åker vi ut för att fixa inför fotograferingen, längtar!

 

Ha en trevlig helg!Nästa steg?

 

Nu är ju köket i princip klart, så vad är nästa steg?

 

De rum jag har kvar på nedervåningen är lilla kammaren som är mitt sovrum, vardagsrummet och verandan.

 

Det är nog dumt att börja med vardagsrummet innan kakelugnen fått en ny skorsten. Väggen mellan sovrummet och vardagsrummet kanske muraren kommer behöva ta upp ett hål i in till kakelugnen, så kammaren kan jag inte heller göra förens dess. Så då blir det bara verandan kvar! Fast dit måste jag hitta två nya dörrar innan jag kan tapetsera, en ytterdörr och en liten innerdörr.

 

På tal om murare… Jag är så trött på att ringa, han svarar aldrig i telefon. Jag har ringt till säkert 20 olika murare i närområdet, varav bara en hade tid. Men att svara i telefon för att boka in ett möte på Torpet, det har han uppenbarligen inte tid med. Ska fortsätta ringa, snart börjar det bli för sent för att mura i höst, vem vet när minusgraderna kommer….

 

Så här ser vardagsrummet och kammaren ut idag, verandan hittar jag ingen uppdaterad bild på:

Plan för vardagsrummet och sovrummet: Riva bort några lager på väggarna (gips, trätex mm), få fram taklister, nya golvlister, tapertsera


RSS 2.0