Hemlighuset


Ny spegel kikas efter på loppisar och även ett nytt litet bort. Eller nytt kanske är fel ord... Nytt för mig!Nu händer det!

 

Har haft semester i två veckor nu, där av min frånvaro här. Har varit en vecka på Torpet och en vecka i skärgården, men nu är jag tillbaka på Torpet.

 

Och här händer det saker!!!

 

Fönster- och dörrkarmar är finskrapade, än så länge har två av fönstren fått ett lager färg var. Taklisterna har fått färg, elen är dragen.

 

Den här veckans mål är:

 

- Måla fönster

- Måla dörrkarmar

- Måla golvsocklar

- Måla taklister

- Tapetsera!!!

- Göra bänkskiva

- In med vitvaror (!)

- Upp med hyllplan

 

Sen är köket KLART! Känns overkligt, men redan nu när två fönster fått färg på sig så ser jag hur vackert det kommer bli. :)

 

Klart kanske inte riktigt är sant, jag vill ju måla golvet rutigt och dörrarna kommer jag inte hinna den här semestern. Men det kommer i princip se klart ut.

 

Killen hjälpte mig med en tröskel in till köket, den förra var riktigt murken. Den blev så fin! Det ska också målas den här veckan, i grön umbra.

 

Klockan är nu halv ett, mamma sitter på golvet och skrapar vedlåren och jag har just målat lite taklister. Dags att sova snart så jag kommer upp i tid imorn!

 

Bilder kommer imorn när dagsljuset återvänt!

(hittade inte min kamerasladd, så just nu blir det tyvärr inga bilder alls, lägger upp ett till inlägg med några fina bilder på dass istället!)


Vedboden fylld inför vintern
Beställning lagd


Nu är äntligen beställningen lagd!

Om 3-4 dagar kommer det sex stycken finfina backelit strömbrytare hem till mig. Beställde från Manufaktums tyska sida, de finns inte på deras .com sida tyvärr. Det var inte helt lätt om man inte kan tyska, men jag hoppas att det blev rätt!

Nu ska jag ringa elektrikern och se till att han kommer igång!

Varning för starka bilder


Mamma har tagit upp kampen mot mördarsniglarna som jag gav upp förra året.


Hon påstår att det har minskat lite sen hon började plocka, ca 300 per kväll(!), men jag vet inte om det stämmer...

Blomster trädgård


Akvilejorna sjunger på sista versen men rosorna har precis slagit ut. Den sena beskäringen verkar inte ha påverkat dem nämnvärt.


  


 


Smultronen hänger i klasar!Mera loppisfynd

 

Mamma är ute på Torpet nu när jag inte har semester än. Då och då cyklar hon in till Älmsta, handlar lite och går på loppisarna som ligger där, finns minst fyra stycken i det lilla samhället!

 

Senast Mamma var där kom hon hem med dessa fynd. En bricka, som jag redan har flera av men den här var vit och fin och kostade inte många kronor. En sockerströare i nysilver till sommarens jordgubbar, ett sött porslins fat samt ett emalj fat. Hon hittade även två gardinlängder som nästan ser virkade ut, hon tänkte att de skulle bli fina sängöverkast, och det blev de! Billiga var de dessutom.Ljuva blomsterängar

 

Nu var det väldigt längesen jag skev nått här! Har just skrivit en liten lista på inlägg som jag ska göra de närmaste dagarna, sju stycken har jag i pipeline:en. Här kommer ett första.

 

Kvällen innan midsommar var jag ute själv på Torpet, lugnet före stormen kan man minst sagt säga…

 

Gick ut på ängen för att plocka lite blommor för att ställa i alla gästrummen, på bord lite här och var samt på dass. Insåg hur rofullt det är att plocka blommor och komponera små buketter, kanske ska bli en ny hobby. ;)
RSS 2.0