Torpig bokhylla

 

Det är inte helt lätt att hitta en bokhylla som passar på ett torp. Antagligen för att de som bodde i torp faktiskt inte hade böcker… Men på semestern är det skönt att ha ett lager med bra böcker och för att kunna låna ut till gäster.

 

Här kommer lite inspirationsbilder som jag hade samlat i en mapp på datorn. Vissa kommer från tillverkares hemsidor andra från bloggar. Bland annat Vita Ranukler, lilla torpet, rustaupp.blogg.se och callianantikbrocante.Lite moderna men av gamla möbler, lite kul men kanske inte passar på ett Torp.
Sökte efter salt men fann mjöl

Har letat efter ett saltkar, men i lördags köpte jag ett mjölkar istället. Kunde inte låta bli, det matchade med de andra (hmm, vad kallas de? Matförvaringskärl? Torrvaruförvaring?).


Har inte sett några med det mönstret förut, och inte hon i antikhandeln heller, de kanske är ovanliga? 
De har tyvärr inga lock, men jag ska tillverka i trä hade jag tänkt. Får se när det hinns med...

Nu längtar jag till midsommar på Torpet!
 

Loppisrunda

Senaste tiden har jag inte hunnit göra så många inlägg här, det var dessutom 4 veckor sen jag var på Torpet(!!!) så jag har inga nya bilder därifrån. Kanske har några bilder från när mamma var ute som jag inte har visat… Ska kolla upp det!

 

Men även om jag inte är fysiskt ute på Torpet så är jag där rätt ofta ändå. Just nu håller jag på att planera inför elomdragningen, ska beställa elgrejerna den här veckan är planen!

 

Och i helgen blev det 6 stycken loppisar! Fyra i Solna och två i södertälje. Här kommer några bilder från den utflykten.


Vi stannade och fikade på väg till Södertälje, där fanns även en lite butik med "Shabby Chic" inredning. Mest nya grejer, (och dyra) men det fanns en del fint. Bland annat golvet..

På Erikshjälpen i Spånga hittade jag två trasmattor till! Den långa kostade 75:- och den kortare 25:-.De här grejerna hittade jag på en loppis i Södertälje. Rivjärnet och decilitermåttet ska hänga i köket på Torpet.
Ljusstaken ska få bo i stan, där den får sällskap av en ljusstake som jag hittade för några månader sen på en annan loppis. Väldigt lika, bara manchetten som saknas på den nya, och så behöver den lite kärlek för att bli lika fin som den första jag hittade!
Igår hittade jag en potta på Stadsmissionen som jag inte kunde låta bli. Ska stå under sängen på Torpet!
Favoritblomma

Syren är en av mina favoritblommor! Doftar så underbart gott.

Mamma ensam på Torpet

 

Medan jag tog semester och åkte till Cypern en vecka så åkte Mamma ut till Torpet. Innan jag åkte skrev jag en lång lista på saker som hon skulle kunna göra där ute, inte för att hon skulle göra allt utan för att hon skulle ha lite att välja på. Men när jag kom tillbaka var allt och lite till avprickat!

 

Hon hann riva gipsskivor på verandan, klippa gräset, rensa ogräs, skrapa det sista bruna fönstret, skellacka kvistar på de nya listerna, spackla skarvar och skruvhål på de nya gipsskivorna, plocka sniglar, så morrötter, mm..


Rodedendron som varit misskött i många år verkar vara på väg att repa sig.

Rosorna kommer nog inte blomma lika mycket som förra året pga den sena beskärningen, men det är sånt som händer.

Syrenen stod i full blom!
Det vackra brungröna fönstret innan skrapning. Efter-bilden blev tyvärr för mörk och suddig.
Massor med sniglar har jag tyvärr. Jag har gett upp kampen men Mamma kunde inte låta bli att plocka. Knäppt nog så ville hon inte döda dem så hon släppte ut dem på allmänningen brevid så de är nog redan tillbaka och mumsar i min trädgård... 
Under gipsen på verandan var det pärlspont! Har inte bestämt mig helt, men den kanske får vara kvar. Gillar den ljusgula färgen också.

Tack Mamma för allt slit!


Nu längtar till att få fira midsommar på Torpet!


RSS 2.0