Master bedroom

Här kommer en bildkavalkad från vårt sovrum, som blev klart precis innan vår dotter kom. 

 

Bröstpanelen är original, den hittade vi bakom ett lager tretex. Spacklade spikhål och målad i linoljefärg. Bröstlist, golvsockel och taklist är nytillverkade men efter originalen som vi hittade bitar av. Golvet är nytt, det gamla gick inte att rädda. Balkarna under satt för glest så golvet bågnade, så det är uppreglat och isolerat. Behandlat med kalk och såpa som jag beskrivit tidigare. Taket är original, fanns bakom ett lager masonit och tusen nubb, spacklat och sen målat med äggoljetempera. Tapeten är en William Morris tapet som är samtida med huset, ca 1920, det heter Pink & Rose.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny piga på torpet!

Flera av er har undrat vart jag tagit vägen, såg just att det var nästan exakt sju månader sen jag skrev sist... 
 
Orsaken till min frånvaro är att vi fått en liten piga! I slutet på graviditeten var det så mycket annat att tänka på så jag fick inte ro att blogga och nu när hon är här så finns inte riktigt tiden. Men jag tänker på bloggen varje gång jag fotar våra projekt ute på torpet och tingsgården. För renoveringen har inte avstannat, snarare tvärsom! Innan Ingrid kom så var det bråttom att få klart vårt sovrum så vi kunde få en plats för vila när hon väl kom, och nu när hon är här så står hennes rum och nytt badrum högt upp på listan.
 
Jag ska försöka göra ett inlägg om allt som hänt de senaste sju månaderna, ni kan inte tro hur fint det blivit i sovrummet! En härlig glimt av hur hela huset kommer att bli en dag.
 
 
 
Nu har hon hunnit bli 3,5 månader, tiden har gått fort men ändå otroligt långsamt. Känns som att det var en evighet sen jag var gravid och hon inte fanns med oss.
 
Jag skriver snart!
 
 

RSS 2.0