Hipstamatic

 Laddade ner en app till min iphone, hipstamatic. Den ska efterlikna en gammal 110-kamera, det finns flera olika typer av objektiv, blixtar och filmer. Ger så här coola bilder!

 


 

Men lite mer övning behöver jag nog.. Kanske kommer en ny header snart med den här typen av bilder!


Vårblommor


Mini-påskliljor, tror jag planterade dem i höstas. De är inte mer än drygt tio centimeter höga, väldigt söta!
Vitsippa och skilla.
Men är det här verkligen skilla? De sitter ihop tre och tre... Hmm..

Dvärghyasint.Vad är det här? Den är stor som en krokus, men kraftigare.. Kan ha satt den i våras också, ska kolla på lådan som lökarna kom i.

Pionerna var på väg upp.
Fyra av mina stockroseplantor hade överlevt! Två på framsidan av huset och två framför verandan. Ska bli spännande att se dem blomma i sommar! Undrar vilken färg de har...


(kanske dags att rensa bort lite maskrosor ser jag på den här bilden..)


Smultronen är på väg! Hoppas att det blir ett lika fint smultronår som förra året.En bamsing till huggorm låg och solade i gräset. Vågade inte gå tillräckligt nära för att få en bra bild...Hade glömt min kamera så det blev mobilkameran hela helgen tyvärr.. Men ska ut i helgen igen, då kommer det bättre bilder! :)


Påskpyntat torp
 

Påsk på Torpet

 

Vilken underbar helg! Jag är inte ensam om att ha fått lite färg, såg på tv en stund igår och även hallåorna och nyhetsankarna såg lite rödbrända ut. ;)

 

Frukost och lunch ute i solen varje dag, kändes som sommar!

 
Och vad hann jag med av min ambitiösa lista?

 

- Måla köksbordet. Check!

- Måla klart pallen. Nej.

- Måla klart tallrikshyllan. Check!

- Skura golven. Nej.

- Gräva ur komposten. Nästan klar!

- Sätta potatis och lök. Check!

- Kratta hela tomten. Check!

- Plantera rosor. Check!

 

Titta, jag hann ju med nästan allt! Hann även med att njuta och äta gott. Och installera separetten på dass! Och mamma hann tvätta min nya kristallkrona och sätta den på plats och städa vardagsrummet, eller ”gäststugan” som de kallade det förr.


Jag i komposten, där jag tillbringade många timmar i helgen:

Kristallkronan på plats!
Grannen kom och hjälpte mig att gräva lite.

Rosorna tillslut på plats! Nu hoppas jag bara att de trivs och blommar fint redan i år. De står på gränsen till grannens tomt, där blir det (om jag får som jag vill) ett fint gammeldags plank.
Stenläggning

 Just nu håller jag på att lägga om ledningar inför byggandet av tvärbanan. I min grop hittade jag massor av fina runda stenar! Blev inspirerad till att lägga ett stenparti där carporten stod, just nu ligger det fula betong plattor där.

 


Men det kommer krävas mycket stenar för att lägga ett lika stort område… Man kanske kan lägga en liten bit i taget och även minska ner området lite. Det räcker ju att det får plats en bil på uppfarten.

 

Jag har läst på lite om stenläggning och det tjatas om hur viktigt förarbetet är…


Suck, förarbete är inte min grej. Men jag kom på att det ligger ju redan plattor där, så förarbetet borde ju redan vara gjort! Bara att lyfta bort betongplattorna, lägga lite sättsand och sen på med kullerstenarna. Eller?

 

 

Hittade en bra blogg med tips på hur man lägger kullersten:

 

http://lisastradgard.blogspot.com/2011/03/stenkul-pyssel.html?showComment=1303288432734#c2802483857600691766


Långhelg på Torpet

 

På fredag morgon åker jag och mamma ut till Torpet! Ser verkligen fram emot att komma ut dit och se hur långt våren har kommit.

 

Planerna för helgen ser ut så här:

 

- Måla det ”nya” köksbordet. Det fyrkantiga som jag ställde dit förra helgen.

- Måla klart pallen och tallrikshyllan

- Skura golven

- Storstäda och gräva ur komposten, lägga den färdiga mullen i trädgårdslandet

- Sätta potatis om jorden rett sig (det ligger fullt av små potatisar på mitt fönsterbräde i stan som fått små armar och ben)

- Kratta hela tomten och försöka få bort allt det långa gräset som blev kvar när gräsklipparen dog förra året precis lagom till sista klippningen…

- Plantera rosorna som jag tog med mig från jobbet

- Kanske beskära äppelträden


Så här vackert blommade äppelträdet förra året!

 

Det här läste jag på odla.se angående att beskära äppelträden: ” Tumregeln är "ingen beskärning mellan påsk och midsommar", vilket i o f är godtyckligt. Det som gäller att trädet ska beskäras medan det fortfarande är i vila, men efter största frostriskerna är över. (äldre träd kan även beskäras höst, efter bladfällning.) Kolla om trädet börjat bilda bladknoppar, då är det för sent.


Då blad och skott utvecklas är energireserverna låga och man bör undvika beskärning för att träden ska kunna läka snitten, och inte störa blom/fruktbildning.


Är du osäker var ditt träd befinner sig så väntar du till JAS (juli, augusti, september). Då har trädet höga energilager och har bäst förutsättningar för att läka skador, och fortfarande förbereda sig för vinterns påfrestningar.”

 

Väntar med att beskära dem helt enkelt, finns tusen andra saker att ta tag i!


Vin, Vänner, Vernissage

 

Just nu är det annat än Torpet som stjäl min uppmärksamhet.

 

Nästa vecka ska jag ha en konstutställning! Det är min första riktiga, har målat till och från sen jag var liten. 1999 ställde jag ut en tavla på Liljevalchs Vårsalong för unga och i höstas var en av mina tavlor med på Young Art For A Good Cause`s utställning och auktion som hölls av Bukowskis till förmån för Hunger Projektet.

 

Jag är ”mamma” till projektet Vin, Vänner, Vernissage och har dragit med mig tre andra tjejer. I fyra dagar har vi hyrt ett litet galleri på Söder, kommer bli så roligt!

 

Det är helt öppet, har fått in en annons på alltomstockholm.se och förhoppningsvis även i lokaltidningarna på Söder. Så ni är varmt välkomna om ni har vägarna förbi!

 

Problemet är att jag är rätt långt ifrån att vara klar. Så nu blir det till att måla varje lediga, vakna stund. Har fyra tavlor som är klara, fyra som är på gång och tre i huvudet. Hade tänkt ställa ut 8-10 stycken, men vi får se hur många jag blir tillräckligt nöjd med.

 

Vi kanske ses där!

Trasmattor!

 

På vägen hem förra söndagen stannade vi på en loppis i Älmsta. Där fyndade jag tre stycken trasmattor! 50:-/meter skulle hon ha, men den ena hade ett litet hål så den fick jag billigare. En 4 meters och två 3 meters blev det, för 400:-.

 

Tunna, fina, slitna, i härliga ljusa, matta färger!


Ommöblering av köket


Tidigare har jag haft ett runt bord i köket, ett väldigt fint rund bord som jag tycker mycket om, gammalt är det också. Men tyvärr inte så praktiskt. Eftersom det är runt så kan man inte utnyttja hela kökssoffan, max två personer kan sitta i den och äta vid bordet, och bara tre stolar får plats. Så i helgen när vi var sex personer ställde jag dit fällbordet som tidigare har stått på glasverandan. Blev mycket bättre!

 

Före:

 

 

 

Efter:

 

 

 

Trotts att man kan sitta fler i köket nu känns det som att det tar mindre plats. Problemet är bara att jag inte tycker att det är ett så snyggt bord. Det är omålat i furu med plyfaskiva, mamma hittade det i sin grovsop. Men med lite färg kan det kanske bli bra, jag tycker att det är lite jobbigt att alltid behöva ha duk, mina gäster spiller så ofta… ;)


Måste måla den gröna stolen vit också, ser lite lustigt ut nu.

Hade velat köpa ett nytt bord, men de har blivit så populära, och på grund av det dyra. Det får vänta.


Att elda upp en carport


Vår på Torpet!

 
Nu äntligen får jag tid till att lägga upp lite bilder här! Den här veckan har varit lite kaotisk… Idag var jag och föreläste på kth, en två timmars föreläsning om projektledning för 250 studenter! Den största gruppen jag hade talat inför tidigare var ca 40 personer. Men det gick bra, var till och med riktigt kul! Livet handlar om att utmana sig själv.

 

Men nog om det!

 

Jag och ett gäng vänner var på Torpet förra helgen. Vi rev och eldade upp carporten och klippte syren häcken. Resten av tiden åt och drack vi gott och spelade monopol.


 


Några vårblommor hade vågat sig upp trotts att det var en hel del snö kvar.

 

Skilla

 

Snödroppar

 

En liten tussilago!

 Hade inte tänkt på att kökssoffan faktiskt går att dra ut och göra en säng av. Den invigdes i helgen eftersom köket var ett av få rum som var varmt och skönt. Den här helgen var jag hundvakt åt Disco, en långhårig tax. Han godkände också kökssoffan!

 

 

 


Snart kommer bilder på carporten!


RSS 2.0