Torpifrån

Igår eftermiddag insåg jag att jag inte hade några möten idag, så väldigt spontant drog vi ut till landet redan efter middagen. 

Den här gången sitter jag och jobbar i "kontorshörnan" i vårt sovrum. Väldigt rofyllt! Sitter ju inte på Torpet, så torpifrån är egentligen fel... Men låter inte lika bra med husifrån eller Tingsgårdsifrån! Landifrån kanske? Retro barnvagn!

Köpte en superfin retro barnvagn i lördags! Från 70-talet, i cognacs färgat konstläder. Ett Italienskt märke som heter Peggy, tydligen den tidens lyx vrålåk. 
Men jag köpte den osedd och så fick en kompis forsla hem den åt mig. Och den var väldigt stor... Började tveka lite och idag hittade jag en annan! En Emmaljunga, superfin! Sprang iväg på lunchen och köpte den. Så nu ska jag sälja den första, någon som är sugen? Lägger den på blocket ikväll. 

Barnrum

Ingrids rum blev som sagt klart för någon vecka sen men än så länge står det bara en säng, en byrå, en barnpinnstol och en fåtölj där inne. Vilket i och för sig är mycket möbler för det lilla rummet, men det saknas allt pynt. Som tavlor, bokförvaring, gardiner, trasmatta, smålampor mm.
 
När vi renoverar/återställer resten av huset i gammal stil så vill vi gärna att barnrummet ska matcha.
 
Min svärmor hittade en fin gammal utdragssäng från ca 1930 åt oss på loppis. Och så visade det sig att min syster har en exakt likadan som vi kan få, kommer bli så fint att ha en likadan till barn nr2! 
 
Här är en bild på sängen som jag hittade på nätet: 

Har letat inspiration på nätet och samlar bilder på Pinterest, verkligen ett bra verktyg för inspirationssamlande! 
 
Här kommer ett litet urval! 
 


Vill hitta lite gammeldags barntavlor, funderar på att rama in sidor ut en gammal barnbok som jag köpt på loppis som är lite för sliten för att läsa. Tyvärr är den försvunnen för tillfället...
 
Skulle även vilja hitta något sött småblommigt påslakan! 
 
En hel del "pynt" har jag i mina gömmor redan. Sänglampa, trasmatta, någon tavla från när jag var liten mm. Nu längtar jag att få åka dit och pyssla! Men det blir inte förens helgen efter den som kommer. 
 
 

Blomtips

I år har jag försått Rosenvial. Den brukar kallas en perenn luktärt, är väldigt lik luktärt, men den luktar inte. Fick frön av svärmor men det var bara ett av tolv som grodde så vi får se hur det går... 

Har inte bestämt var jag ska ställa den. Den vill ha någon att klätta på och en solig plats. 


Inspiration hall

Hittade ett fantastiskt hus dom ligger ute för försäljning. Behöver lite kärlek, men vem behöver inte det!

http://www.maklarringen.se/Kopa/Objektsida/Objektgalleri/?objectid=OBJ19859_1467272220

Var en väldigt fin hall, det är typ så jag tänker mig vår hall. Kanske lite mörkare grön färg och så grå lister och foder istället för vita. 

Färdigt resultat

Här kommer några bilder på det färdiga resultatet! Blev helt otroligt fint! Tack Lim och handtryck för att ni finns! 
Nu ska bara mamma få piffa sitt sovrum, som detta ska bli, och så måste fönstret renoveras lite. Det är redan skrapat och behöver nog inga stora lagningar. 

Som ni ser på bilden så har hon redan fått upp gardiner och lampa, och vissa möbler har fått komma tillbaka. 

Nu ska hon måla byrån, ljusgrå med mörk skiva har hon tänkt. Blir nog fint.


Nu händer det!

Idag påbörjades tapetseringen av kammaren på Torpet! 


RSS 2.0