Fönster - före och efter

Före:
 
 
 
 
 
Efter:
 
 
 
Bara några små lagningar, annars samma fönster. En oinvigd skulle kunna tro att fönstrena var bortom all räddning, men icke. Nu måste bara mittenposten få sig lite uppiffning också!
 
 

Maskinhallen

Så här ser festlokalen ut nu som vi kommer att ha middagen och festen i.
 
 
 
 
Tänk er massor med ljusslingor, vita linnedukar, ljusgröna löpare, levande ljus, vackra blommor... Kommer nog att bli fint!

Trädgårdsmöbler

Mamma har köpt en bänk på Åhléns som hon målat grön, blev väldigt fint tycker jag!
 
 
Hon har även köpt två stolar och ett bord i samma serie. Passar fint vid hammocken.
 
 
 
 
 
Rosorna vid gäststugan blommar fint, men de andra i trädgården verkar angripna. Vet inte riktigt av vad, någon som äter knoppar.. Antingen rådjur eller någon larv, eller en kombination. 
 
Gräsmattan under den stora Almen ser tyvärr väldigt torr ut.
 

Helgens projekt

 

Helgens projekt gick bra, vi fick upp flaggstången så att vi kan flagga på vårt bröllop och Andreas och hans pappa monterade ihop dasset som Andreas förberett på sin verkstad. Två saker avprickade på vår att-göra-lista!

 

 
 
(I bakgrunden ser ni festlokalen!)
 

Torp till salu!

 
Ett torp nära mitt är till salu nu. Behändig storlek och väldigt fint! Lite lustiga fönster men gamla och charmiga. Säkert recyklade från något annat hus.
 
 
 
http://www.maklarhuset.se/till-salu/fritidshus/vaddo-ortala-ortalavagen_193-540689?referrer=hemnet#
 
 

Bröllopsfoton

 

I helgen ramade jag in flera gamla bröllopsfoton som jag hittade på nätet, främst på Elsa Billgrens pinterest sida

 

Vi ska ha dem på dass och utanför festlokalen är tanken. Kommer bli så fint!

 

Här har jag radat upp några av dem i kökssoffan.

 

 
 

Carpe diem

 

När jag var uppe i Mora förra veckan åkte jag med en trevlig taxichaufför. Jag frågade vad hon skulle göra på sin semester och hon svarade att hon och hennes man inte hade spikat något, de kanske skulle vara hemma eller kanske åka på hojsemester. De hade sen några år börjat leva efter carpe diem, fånga dagen, och försökte planera så lite som möjligt, ta dagen som den kom och leva i nuet.

 

Jag kom att tänkta på henne i helgen. En ros utan för Andreas länga blommade. På fredagen var den en knopp, på lördagen vackert utslagen och på söndagen överblommad. Med gammeldagsa rosor måste man verkligen leva i nuet.

 

 
 

Helgens loppisfynd

 

 I helgen var jag ute på Torpet! Det blommade så vackert överallt och var strålande sommar.

 

Grannen hade loppis i byns gamla slakteri och där gjorde vi några fynd! Jag köpte den här gamla spegeln för 50:-, den ska antagligen få hänga på glasverandan.

 

 
 

 Och en potta och hink i emalj för 30:- st. I hinken har jag mull och i kruset bredvid kalk.

 

 
 
 

Köpte även en gammal tältsäng med madrass för 50:-, bra att ha när vi får många gäster.

 

Lägger snart upp fler bilder från helgen!


Skeva hus

Jag reser en hel del med jobbet, mest upp norrut. Och där får jag se så många vackra gamla hus! Gårdar som verkar övergivna, skeva fallfärdiga lador men också en levande landsbygd.

 

Det här huset står i Överkalix. Det såg ännu snedare ut i verkligheten!

 

 
 

Försommar

Så här länge har det aldrig varit tyst på bloggen!

 

Det som är svårt med torpbloggar är att under vinterhalvåret händer det inte så mycket med torpet men man har mycket tid att skriva. Och på sommarhalvåret händer det mycket men man har lite tid framför datorn.

 

Vi firade midsommar ute på Torpet, 15 vuxna och 7 barn, alla under fem år. Det var full fart men väldigt roligt! På hela midsommar helgen tog jag bara två bilder, var så fullt upp så det hanns inte med. Och det var på skostället i Andreas länga. Vi kanske ska skruva upp lådorna på väggen så att det blir lättare att städa..

 

 

Annars tycker jag att det har blivit för lite torptid den här försommaren. Jag har jobbat väldigt mycket senaste veckorna och mycket tid går åt till det stundande bröllopet.

 

Klänning, skor, accessoarer, kostym, slips och mycket av planeringen är klar. Men det är mycket som återstår. Just nu håller jag på med placeringskort och program för vigseln och middagen, och alla andra trycksaker som behövs, som skyltar till maten osv. Mamma har köpt massor med gamla linnehanddukar på loppis som vi kommer ha som servetter, dessa ska tryckas med vårt monogram. Kommer bli så fint! Alla gäster som vill kommer att få ta med sig sin servett hem. Jag ska sy löpare till borden, baka bröd och småkakor och frysa in dem. Men det är fyra veckor kvar, så vi hinner nog!

 

 

Min mamma är hela sin semester ute på Torpet, så hon hinner pyssla en hel del. Målar fönster, går på loppisar, tar hand om trädgården och massor med annat. I helgen ska jag nog ut och ”hälsa på”.

 

Försöker skriva snart igen!


RSS 2.0