Fulsnygga tapeter

 
Jag snubblade över en blogg idag. En designer från Göteborg med ett fint landställe. Härlig stämning och fulsnygga tapeter! 
 
http://www.finelittleday.com/?cat=58
 

Vem är det som knaprar på min ved?

 

Senaste veckan eller två har vi hört knaprande ljud från veden i sovrummet. Först trodde Andreas att jag hörde i syne, men nu hör även han ljuden. Igår när vi skulle sova lät det ovanligt mycket och Andreas klev upp och gick igenom veden.  Från flera vedträna kom det ett fint sågspån, ett av dem såg extra misstänkt ut så det ställde han in i kakelugnen. (För alla djurvänner: vi tände inte på det. Än.)

 

 

Någon som vet vem det är som äter upp vår ved??

 


Bröllopsklänning

Bröllopsklänning kanske inte faller under temat ”torp”, vilken den här bloggen ju handlar om. Men. Bröllopet ska ju hållas i sommar på Torpet, så lite har det med saken att göra, eller hur?

 

Är så otroligt svårt att välja klänning!

 

Min plan är att beställa på nätet från China, där alla klänningar i de svenska butikerna ändå är tillverkade, men till en tiondel av priset! (den med flickan med cykel kostar 177$, vilket är ca 1200:-. Ett kap!)

 

Jag gillar spets och jag gillar tyll. Jag vill ha ärm eller axel, och så vill jag inte se ut som en cup cake/muffin. Och så får den gärna ha gammal stil och passa ute på Svenska landsbygden. (Hade tänkt köpa en vintage klänning, har försökt, men börjar nästan att ge upp den tanken..)

 

Här kommer mina favoriter:

 


 

 

Vad tycker ni?


Torptorka och golvplåtar

Här händer det inte mycket just nu… Torpsäsongen ligger nere. Jag hade hoppats att komma ut till Torpet i helgen, för första gången sen i början på december, men min fästman måste tyvärr jobba helg, får se om jag lyckas få med mig någon annan…

 

Inte för att det egentligen finns så mycket att göra där just nu. Har lite kvar att fixa med på verandan, men det är för kallt för att tapetsera. Men det är ju skönt att komma ut dit och ta det lite lugnt också.

 

I Andreas hus är det nu bestämt att sovrummet, ”master bedroom”, ska vara klart till bröllopet! Är så sugen på att börja riva ner skivorna i taket och bända upp masoniten + korkmattan på golvet. Håller tummarna för ett vackert tak och golv där under! Hade hoppats att vi kunnat börja riva i helgen, men nu blir det inte så. Har även börjat fundera på tapeter… Finns så många fina!

 

Gick in i min mapp på datorn och hittade dessa bilder på vackra golvplåtar, tror inte att jag visat dem innan? Minns inte var jag hittade dem tyvärr. Så fina att ha framför kakelugnen eller öppna spisen. Så blir sotaren glad. Den händige kanske kan måla själv?

  
 
 
(Minns nu att det är en och samma plåt, vändbar! Så smart.)

RSS 2.0