Lilla byrån

Ni kanske minns den lilla blå byrån? Igår spenderade vi lite tid i Andreas verkstad, han bytte till vinterdäck och jag skrapade klart och grundade byrån.

Den ska inte vara vit utan grå/grön. Kommer bli så söt!


Fler fotogenlampor

För en dryg vecka sen hittade jag tre fotogenlampor som jag inte kunde låta bli.

Jag har redan en takhängd i köket på torpet och en vägghängd. Men den större som ska stå på köksbänken kostade bara 40:-. Den hade inget glas, och sånt är rätt dyrt, men den var så fin! Tung och rejäl.

De två vägghängda fick jag för 150:- för båda.

Vem behöver el? :)


Toppen tippen fynd

Toppen tippen fynd
Jag vet att man egentligen inte får ta med sig saker hem från tippen men det är så svårt! Folk slänger så mycket fina saker. Som den här vackra brickan och gamla klockan.

Klockan kommer jag nog inte få att fungera, jag har ju dessutom en pålitlig från ikea nu, men den var för fin för att inte få följa med hem!


Överraskning!

Andreas sa att han hade en överraskning, och när jag kom hem stod en vacker stege och väntade på mig! Den fick han köpa av en målare som han jobbar med, så den är använd och sliten på riktigt. :)

Eftersom det är 3,5 i tak så behövs den verkligen. Så nu kunde vi hänga upp den fina kronan som vi fick (fick låna?) av mamma!


Smygtitt

Här kommer en glimt på vår nya lägenhet..

Bilderna är tagna en tidig morgon så ljuset är inte det bästa.

Det är en tvåa, men den har fem pardörrar, jättevackra! Och två fungerade kakelugnar. :)

Före-bilder byråer

Nu bli det lite mindre Torpigt och lite mer sekelskiftslägenhet ett tag, dels för att torpsässongen lite är över och dels för att lägenheten är det enda jag tänker på just nu!

Planen är att hitta fyra byråer i lite olika stil, men ändå matchande, måla i olika grå nyanser (grå-grön, grå-blå osv) och sen ställa dem på rad i vår stora hall. Än så länge har vi tre! (en är på Torpet)


Före-bild sekretär

Här kommer ett av våra blocket fynd. Sekretären ska bli ett hemma-kontor med lapptop.

Efter-bild kommer kanske ikväll!


Ikea tips

Ville bara lite snabbt tipsa om en fin väckarklocka som jag köpte på ikea förra veckan.

Finns ofta fina gamla på loppisar men tillförlitligheten är kanske inte så stor på dem.

Tror att den kostade runt 70:-, batteridriven, inte manuellt uppskruvad som de gamla. :)


Minimorötter

Nu har vi börjat komma iordning hemma, jag har börjat få koll på mitt nya jobb och vi har nästan kommit in i vardags rutinerna.

Helgerna har ägnats åt att åka på blocket annonser och loppisar samt att packa upp. Ska snart visa bilder på alla våra fynd! Kommer bli många före och efter bilder eftersom vi av någon dum anledning mest köpt renoveringsobjekt... Tur att jag har en sambo som är snickare med egen verkstad!

Fördelarna med nya jobbet är många; sitter i gamla stan, kontorstider med mycket flex, större ansvar... Men mindre tid att blogga på. Därför tänkte jag försöka blogga från telefonen, har just laddat ner blogg.se appen. Detta kommer resultera i fler stavfel och kanske sämre bildkvalitet, men jag testar!

Då kan jag blogga från kollektivtrafiken! :)

I helgen åkte vi ut till Torpet fredag till lördag för att bla stänga av vattnet. Fixade även inför vintern i vedboden och tog upp den sista potatisen, scharlottenlöken och jordärtskockorna. Hittade fem "mini morötter" också.

(det är en liten tändsticksask!)

Men jag åt dem och de var mycket goda!

Kommer ett inlägg till påvägen hem. Ha en fin måndag!


RSS 2.0