Skidor och brodderi

Efter jul åkte vi upp till stugan i Lofsdalen. Jag har precis börjat åka skate och det går över förväntan, trotts att jag inte orkar så långt!

Efter någon timme i spåret så får tid till att "leka" med en av mina julklappar, broderigarn och ramar. Övar på en kökshandduk, delsbosömn är målet och just nu håller jag på med kedjesömmen. Övning ger färdighet! Jag har inte broderat sen mellanstadiets korsstygn...


God Jul!


Ett kallt torp

Hej, har haft problem med mobil appen.. Skrev ett inlägg för tio dagar sen med bilder från förrförra helgens torpvistelse men inlägget försvann och mobilen ville inte blogga mer. Nu är problemet fixat, men jag orkar inte skriva om inlägget, så ni får nöja er med lite bilder!


Adventspynt!

Nu är det snart jul!

Har adventspyntat lite hemma med hyacinter och stjärnor i fönstren. Och i onsdags kom snön till Stockholm, för den som missade det.. Ger verkligen en helt annan julstämning än den gröna jul som vi hade förra året! Tittade tillbaka i bloggen och hittade bilderna ute från Torpet på julafton, med blommande tusenskönor i gräsmattan…

Krukorna som hyacinterna står i köpte jag på tradera för ett tag sen, fick dem för 130:- inkl frakt. De är från Uppsala Ekeby och heter Gunilla.

I år blir det jul hemma hos oss i stan, ska bli mysigt att få julpynta ordentligt hemma för en gångs skull! Ska ta med mig julpynt hem från Torpet, där har allt gammalt och fint hamnat eftersom jag firat jul där de senaste två åren.

Håller tummarna för att jag kan visa upp bilder på fina lador efter helgen!


På jakt efter en lada!

I helgen ska vi ut till Torpet lördag till söndag!

 

Tanken är att vi ska reka lite efter en lada att ha bröllopsmiddagen och festen i. Jag har spanat in två, en gul (som Andreas mer tycker liknar ett garage än en lada) och en stor fin röd. Den gula vet jag är relativt tom, för där brukar bygden ha kräftskivor, så där finns även bord och stolar att tillgå. Men den är kanske inte jättefin. Den röda däremot är super fin, men antagligen full med bråte, och har kanske ingen el, vatten eller avlopp..

 

Har hittat många inspirationsbilder på festfina, pyntade lador!

  
 
 

 
 

Redo för vinter

När vi var hos svärföräldrarna i helgen fick vi med oss lite björkved hem! Mycket finare än det spillvirke som vi brukar elda.


Wreta Gestgifveri

Förra veckan var jag på konferens på Wreta Gestgifveri, ett otroligt vackert ställe som bjöd på mycket inspiration! Wreta är en mindre herrgård som är byggd just som gästgiveri, dåtidens motell.

 

 

På deras hemsida finns ett bildgalleri med många vackra bilder: http://wreta.com/site/?page_id=6

 

Jag och en kollega fick dela på bröllopssviten, väldigt vacker!

 

 

Matsalen var super fin och vackert möblerad. Här är några foton från frukosten, därav att de är lite mörka. Matsalen hade en fin rörspis som det hela tiden sprakade en brasa i.

 

 
 
 
 

Titta vilka vackra fönsteromfattningar!

 

 

Själva konfererandet var i ett nybyggt hus bredvid men byggt i gammal stil. Med vackra kronor, målat golv och dekorerade träbalkar. Panelen hade de sett till hade olika breda brädor för att få en äldre känsla.

 


Och titta på bården! Otroligt fin!
 
 
 
 
 

 


RSS 2.0