Tid

 

Jag och min (numera) man har svårt att komma fram till hur vi ska fördela vår tid mellan våra hus. Vilket ilandsproblem… Just nu så spenderar vi mer tid i hans hus för det har badrum och värmesystem. Hans hus är från 1920 men totalrenoverades 1950 och tanken är att det ska tillbaka till original. Det är mycket jobb med det, det är bobart men inte vår stil. (Korkoplast på alla golv, masonit i alla tak osv) Mitt Torp som ligger bredvid är charmigt och vackert, finns såklart en hel del att göra som på alla gamla hus, men inget akut. Och att lägga tid på det när vi ändå nästan bara är i hans hus känns dumt. Men Torpet är ju ändå mitt, det är en investering och jag vill ju så gärna få det fint.

 

Vi har valt att hålla ekonomierna kring våra hus skiljda även nu när vi är gifta. Vi köpte dem

 
 

var för sig och betalar renoveringen för vårt eget. Men tid är också pengar, som det brukar heta. Jag tycker att det är så mycket roligare att arbeta sida vid sida på ett renoveringsprojekt, och det logiska är ju att lägga vår tid på det hus som vi kommer att vistas i…

 

Är det dumt av mig att lägga all min tid på att renovera någon annans hus, när jag har ett eget? Trotts att denna någon är min man? Och trotts att det är det huset vi kommer att vistas i? Svårt!

 

Torpet med gäststuga

 

Hans hus, som det såg ut från början


En lugn helg på landet

 

 Nu i helgen var vi ute på landet igen. Härligt vackert sensomrigt!

 

På fredagskvällen kom jag ute sent efter jobbet, Andreas hade plockat fram räkor ur frysen och lagt ett gott vitt vin på kylning. På lördagen blev det en lååång helgfrukost och sen kom min syster med man och bebis på besök så då blev det inte mycket gjort. Vi gick runt och tittade på alla husen och bara umgicks.

 

En hel del tid i helgen spenderades i vår ”nya” soffa och fåtölj. Kvinnan som sålde dem på blocket hade köpt dem nya på 70-talet. Jag är egentligen inte så mycket för brun plysch, men jag gillar dem ändå! Sköna är de också. 600:- för båda, vilket var riktigt billigt. De är vad min mamma skulle kalla för ”camp”. (var tvungen att slå upp ordet i SAOL och där står det: adj. Gammelmodigt o. lite löjligt på ett moderiktigt sätt. Är det vad vi kallar retro nuförtiden?)

 

Andreas hade även snickrat ihop ett temporärt soffbord av en gammal skåpslucka som han hittade på vinden och en trappstege. Blev riktigt fint tycker jag! Kommer nog att få vara kvar rätt länge.

 

Vi spelade lite stenkakor också vilket är mysigt! Så här ser vår musikhörna ut i vardagsrummet. (Vevgrammofonen står på en byrå så att det är lätt att veva och byta skiva)

 

 

När vi hade en lugn helg därute utan en massa slit så hann vi fundera en hel del på nästa steg i renoveringen av Andreas hus och vad jag ska göra på Torpet. Är svårt att fördela sin tid mellan alla hus. Men mer om våra planer i ett annat inlägg! 


Ätbara blommor

I somras när jag var ute i skärgården med tjejerna så hittade jag violer som växte vilt som jag pyntade våra cocktails med. Väldigt vackert och effektfullt. Skulle gärna vilja ha fler ätbara blommor i min trädgård. Vackert på tårtor, i drinkar, i isbitar, i sallader..

 
 
 
 
 

Innan bröllopet gjorde jag en lista över ätbara blommor om vi skulle ha på tårtorna. Nu blev det inte så, men jag skulle gärna ha det till en annan gång.

 

Här är några som är ätbara:

indiankrasse

malva (Malope trifida)

kryddtagetes (Tagetes tenuifolia)

blomsterkrasse/indiankrasse (Tropaeolum majus)

temynta (Monarda didyma)

syren (Syringa)

lavendel (Lavandula)

tusensköna

klöver

kronbladen från nejlika (Dianthus)

ringblomma (Calendula)

solros (Helianthus)

stockros (Alcea)

rosa rosor

pelargon (Pelargonium)

daglilja (Hemerocallis)

tulpan (Tulipa)

lila, gula, rosa penséer/violer (Viola)

lejongap

 

  

Titta bara på den här vackra salladen!

 

 

Jag har lagat receptet och det är otroligt gott också: http://www.alltommat.se/recept/Grillad-sparrissallad-med-fluffig-citronsas-20082

 

På tal om recept så har jag blivit beroende av pinterest! För er som inte vet så är det ett ställe där man samlar bilder, eller egentligen länkar till bilder i en form av inspirationstavlor/boards. Jag började när vi planerade vårt bröllop men har sen fortsatt. Ett väldigt bra sätt att spara recept på. Det här är min sida: http://pinterest.com/amarriesa/ 


Loppis fynd

På loppisar i sommar hittade vi två fåtöljer och ett satsbord till Andreas länga, passade väldigt fint där. Har fler bilder på längan, men kan inte hitta dem just nu.

 

 
(notera Allers bröllopsnummer som vi även hittade på en loppis)
 

Sensommar blommor

Än så länge som blommar det i trädgården. Klematisen har aldrig haft så många blommor! Är nog för att min mamma gett den lite kärlek i år. Och några rosor blommade vackert.

 

 
 
 
(neonrosa rosor är svåra att fånga på bild...)
 

I en liten slänt på Andreas tomt har vi planterat murreva, nävor och gjort en lite örtagård med perenna örter; gräslök, timjan, rosmarin och mynta. Myntan planterade jag i en kruka som jag grävde ner, den tar annars lätt över. På bilderna ser det mest ut som en massa ogräs… Men det är vackert egentligen!

 

 
 

Kräftskiva

I helgen hade vi kräftskiva ute på landet. Som om det inte räckte med en stor midsommarfest och ett bröllop den här sommaren! Men det är ju som gjort för att ha stora sällskap där ute, många sängplatser och utrymme. Vi dukade inne i Andreas häkte, som han i vanliga fall använder som snickarbo och satte upp ljusslingor från bröllopet, blev otroligt fint!

 

 
 

Knapphålsblomma

Corsage, boutonnière eller knapphålsblomma, finns många ord för den lilla blomman på kavajslaget.

 

Min svärmor gjorde Andreas och hans marskalks. Här är de tre försöks-exemplaren hon gjorde, det blev tillslut en med blåklint och ormbunke. Höll sig fint hela dagen.

 

(det kanske inte framgår på bilden, men de är mycket mindre än de ser ut. De står i ett snapsglas och provrören är som ett lillfinger) 

 

Finns många beskrivningar och filmer på nätet på hur man gör.

 

Blåklinten blommar förövrigt fortfarande! 


Tid i hängmattorna

Har så många bilder att visa men inte så mycket ork att skiva. Så nu håller jag på med några inlägg med mer bilder och mindre text.

 

Sommaren innebar inte så mycket vila, men då och då la vi oss i hängmattorna och tog det lugnt en stund. Dessa köpte jag förra året på Åhlens.

 

 
 

RSS 2.0