Klänning beställd!

Glömde berätta att jag beställde bröllopsklänning tillslut förra veckan! Det blev ingen av de jag hade visat förut.

 

Det blev den här, fast utan släp. Tror att den kommer passa bra ute på Torpet. Lite gammeldags i modellen.

 

 

Nu gäller det bara att hålla tummarna för att den passar! Och att tyget är så fint som det ser ut på bilden. Den var alldeles för billig för att jag ska kunna vara helt hundra på kvaliteten.. Men webbutiken hade fått bra omdöme av många; dinobridal.com. De har även många fina festklänningar för er som kanske inte ska gifta er utan bara gå på fest! Och riktigt billigt, uppsytt efter era mått.

 

Berättar när den kommer!


Saft i stora lass

 

Vi hittade den här fina saftburken i Andreas snickarbo. Fem liter tror jag att den rymmer. Så otroligt fin etikett!

 

 

 

När slutade saft säljas på fem liters konservburk? 

 

(kollade just upp Luttemans saft på nätet och bolaget finns kvar. Noll anställda de senaste tre åren och noll kronor i omsättning. Kan jag tolka det som att det inte säljs så mycket saft på burk..)

 


Handdisk

När pumpen och varmvattensberedaren var trasig förra helgen så fick vi ta in snö och värma på vedspisen till disk och annat. Använde min fina emaljbalja som jag räddade från tippen förra sommaren för att skölja i.

 

 

Det blir roligare att diska med fin balja och vackert porslin!

 

(Porslinet heter Albert och är från Rörstrand men verkar vara väldigt ovanligt. Om någon har i sina skåp som ni inte använder får ni gärna höra av er!)

 


Julklapp på plats!

 

Min fina julklapp som jag fick av min sambo har äntligen kommit ut till Torpet!

 

 

 

Nu blir det roligare att sopa. :)  (Hoppas jag.. Är inget stort fan av städning.)

 

Ps: Är fortfarande så otroligt nöjd över min tapet! Blir så glad av att titta på den!


Rivning i sovrummet!

Blir så avundsjuk när Andreas åker ut till Torpet (eller egentligen sitt hus, bredvid Torpet) på en vardag och pysslar/renoverar/river!

 

Idag fick jag dessa bilder. Jag har varit sugen på att börja riva i sovrummet sen han köpte huset!

  

Före: Spånskivor på väggarna med en tråkig intetsägande tapet. Korkmatta på golvet. Skivor i taket.

 

Därunder: Vacker tapet med fin bård från när huset byggdes (ca 1920). Under korkmattan ska det finnas ett trägolv, än vet vi inte skicket på det. Och under skivorna i taket fin spont. (inte pärlspont, men fin ändå)

 

 

 

Jag tycker att jag känner igen tapeten.. Visst har någon firma gjort ett nytryck av en liknande??

 


Dags för fönsterrenovering

 

 Förra helgen tog vi ner alla mina köksfönster! På mitt torp har bara varannan fönsterbåge gångjärn, har hört att det var vanligt på 1800-talet, man ville inte slösa med dem eftersom de var dyra, och det räckte med att en av bågarna i varje fönster gick att öppna. Den andra bågen är bara fastspikad.

 


 

 

 

 

 

Det var nog längesen dessa fönster fick någon kärlek… 

Nu ska de skrapas (av mig), kanske lagas om det är nått trä som är dåligt och kittas om (av min snickarsambo) och sedan målas av mig!

 

Andreas satte upp spånskivor för fönstergluggarna, så nu är det väldigt mörkt i köket.

 


 
 
 

Skickliga möss!

Idag kommer rörmokaren och kopplar bort den läckande varmvattensberedaren. Förhoppningsvis hann den frysa på ett dygn.. (Den droppade så att den fyllde en bakform på 1,5 liter på ett dygn när vi höll Torpet varmt i helgen. Större droppuppsamlare fick tyvärr inte plats.)

 

Golvet hade blivit lite förstört under diskbänken, förhoppningsvis får jag ut lite på försäkringen. Ringde dem i måndags och de bad mig återkomma när rörmokaren hade varit där. Det är svårt att veta om pumpen kommer ”återuppstå” förrän tjälen hade gått ur marken. Håller tummarna för den! En ny liten vvb är inte så dyr, men en ny pump skulle jag gärna slippa.

 

Förra gången vi var ute på Torpet hade mössen härjat i skafferiet. Så då slängde jag allt angripet och la resten i plåt- och glasburkar. Men jag underskattade de små rackarna! Den här plåtburken, med mjöl i, stod på köksbänken och den fick de minsann upp! Hade gärna velat ha en webbkamera och se dem kämpa. De hade spridit ut mjölet över hela bänken, man såg precis var de hade varit med sina vita tass- och svansspår.. Det är alltså glasbukar med snäpplock som gäller.

 

 

 

 

De lämnade till och med små märken på burken!


Torpliv..

Torpliv är inte bara linoljefärg och kilsågade golvplank. Inte heller bara spets och blåvitt porslin.

Det är även läckande varmvattenberedare och trasiga pumpar...

Berättar mer senare.


RSS 2.0