Walk in-skafferi

Tänk va mysigt det skulle vara med ett stort skafferi. De här bilderna är från Småland. Jag undrar vad för färg de har målat med som flagar så?

Titta på det fina electrolux skåpet med tillbehör till hushållsassistenten! Den var en stor, fin, äggskalsfärgad maskin som stod på golvet. Missade att fota den tyvärr.

Skafferiet var kallt och fuktigt, värmen till trotts. Undrar hur de lyckades med det?


En småländsk hall

Här kommer några mobilbilder från Småland, killen har tagit med sig kameran upp till Lofsdalen på fiske...

Många fina detaljer. Valvet, den målade "mattan" i trappan och orginalfärgsättning med årdringmålade väggar.

Någon som vet hur golvet är behandlat? Det lilla som var kvar av mitt orginal golv i hallen på Torpet såg ut så här.


Glad midsommar!

I år blev det midsommar i småland, i ett fantastiskt hus. Mer bilder kommer!

(försökte posta det här i fredags men hade för dålig teckning...)


Vad har hänt med vedspisen??

Förra helgen när jag var på Torpet hade jag med mig eldfastbruk som jag köpt på Gysinge för att lägga på ovansidan av ugnen i vedspisen. Men när jag lyfte bort plattorna och borstade bort askan så låg det redan ett lager lera där, intakt och fint. Men jag märkte att plåten på sidan om ugnen, mot där man eldar var väldigt krum. Försökte få upp den, så att jag skulle kunna banka till den eller lämna den till en smed, men det gick inte! Den ville inte komma ur ugnen. Vad ska jag göra nu??

Måste man skruva upp de stora skruvarna som sitter på ovansidan av spisen och lyfta av toppen för att få ut plåten? Det har nog inte gjorts sen spisen tillverkades för ett sekel sen, är rädd att jag ska förstöra spisen eller inte få tillbaka toppen… Gör det något att plåten är bucklig? Det är en tunnare plåt som omger ugnen, den tjocka kanske bara är till för att få jämnare värme i ugnen, eller?


Dagens projekt i stan

Den här helgen stannade vi i stan. Fick lite tid idag att pyssla hemma.

Till vårt matbord i teak ska vi ha omaka men matchande stolar, två är i väldigt dåligt skick och står nere i källaren tills snickaren får tid att ge dem lite kärlek. Men dessa tre började jag klä om idag.

Hade lämnat tillbaka häftpistolen till mamma så tyget ligger bara provisoriskt rund dynorna, men fint blev det!


Sommarens första bukett!

Plockade en bukett till mamma på morsdag men glömde den hemma när jag bjöd henne på middag så den fick bo kvar hemma hos mig.

Den står sig riktigt fint!


RSS 2.0