Tid

 

Jag och min (numera) man har svårt att komma fram till hur vi ska fördela vår tid mellan våra hus. Vilket ilandsproblem… Just nu så spenderar vi mer tid i hans hus för det har badrum och värmesystem. Hans hus är från 1920 men totalrenoverades 1950 och tanken är att det ska tillbaka till original. Det är mycket jobb med det, det är bobart men inte vår stil. (Korkoplast på alla golv, masonit i alla tak osv) Mitt Torp som ligger bredvid är charmigt och vackert, finns såklart en hel del att göra som på alla gamla hus, men inget akut. Och att lägga tid på det när vi ändå nästan bara är i hans hus känns dumt. Men Torpet är ju ändå mitt, det är en investering och jag vill ju så gärna få det fint.

 

Vi har valt att hålla ekonomierna kring våra hus skiljda även nu när vi är gifta. Vi köpte dem

 
 

var för sig och betalar renoveringen för vårt eget. Men tid är också pengar, som det brukar heta. Jag tycker att det är så mycket roligare att arbeta sida vid sida på ett renoveringsprojekt, och det logiska är ju att lägga vår tid på det hus som vi kommer att vistas i…

 

Är det dumt av mig att lägga all min tid på att renovera någon annans hus, när jag har ett eget? Trotts att denna någon är min man? Och trotts att det är det huset vi kommer att vistas i? Svårt!

 

Torpet med gäststuga

 

Hans hus, som det såg ut från början


Kommentarer
Postat av: Monica

Svårt sådant där. De ligger trots allt nära varandra. I förlängningen är det bra att ha dem nära. Framtida barn kan använda sig av "ditt" hus. Vid eventuell separation är det ändå en ohållbara situation att bo så nära varandra. Prata om detta. Kanske bygga färdigt "hans" först och "ditt" sedan. Eller hålla på med "hans" den mesta tiden och "ditt" någon månad då och då. Se om ni hittar någon kompis som är duktig snickare och går i samma tankar som ni gör. Han/hon kanske skulle kunna tänka sig att göra i ordning mot att kunna få bo där några år? Möjligheterna är många men svåra.

2013-09-30 @ 16:24:11
Postat av: Andrea

Tack! Många kloka idéer. :) Det svåra är att gamla hus aldrig blir "färdiga". Om tio år när alla rum i hans hus är klara så är det kanske redan dags att börja om.

Vi pratar mycket om det men kommer sällan någon vart.

2013-09-30 @ 17:28:40
URL: http://entilltorpblogg.blogg.se
Postat av: eva

Jag tror att torpet blänger avundsjukt på alla Andreas hus som får så mycket kärlek.
Gör färdigt alla påbörjade projekt i torpet och sedan kan du sätta din mamma i arbete som älskar ditt torp.
Var sedan varannan gång i de olika husen, för det är ju roligare som du skriver att arbeta tillsammans.

2013-09-30 @ 19:33:20
Postat av: Charlotta WhereTheForestEnds

Oj. Jag skulle inte kunna eller vilja dela upp det sådär. Om ni ändå planerar att leva ihop liksom?

Jag skulle definitivt valt att göra allt tillsammans för gemensamma pengar men skriva papper på vems hus som är vems inför ev. break up.

2013-10-06 @ 22:01:57
URL: http://wheretheforestends.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0