Köket

 

I köket finns idag platsbyggd inredning med ljusrosa/beiga luckor och en elspis med två plattor. Diskbänken är nog väldigt gammal, ganska stor och klumpig men ändå charmig. Bänkskivan är riktigt tråkig, från 70-talet, men jag vet inte vad jag ska ha istället.. En träskiva av något slag skulle nog vara mest tidsenligt. Alla fönster- och dörrkarmar har målats om många gånger, det senaste lagret är en tjock, brun platsfärg. Jag har börjat skrapa men det tar sån tid! Men det är kul att se alla lager av färg, karmarna har varit gula, ljusblå, ljusgrå och vita innan.

På väggarna är det en stänktapet, men jag är inte så förtjust i den. Har funderat på en som ser ut som en gammal schablontapet. Har hittat flera på Alviks måleributik, har en bra hemsida med bilder på alla tapeter! Den nedersta kommer därifrån och kostar bara 439:- rullen! Jag har så lågt i tak och mycket fönster och dörrar så det kommer inte gå så mycket ändå. I köket är det ca 2 meter i tak, tre fönster, två dörrar och en stor öppenspis. Blir kanske inte mer än en rulle som går åt!Vedspisen är i ett gott skick och värmer bra.

Tyvärr så är inte det gamla trägolvet kvar, på 70-talet göt man ett betonggolv med värmeslingor i och la på en plastmatta. Planen för golvet är att riva ut platsmattan, började förra helgen men kom bara en kvadratmeter, den satt verkligen som berget! Sen har jag tänkt måla betonggolvet rutigt i två gråa nyanser, som man gjorde med trägolv förr. Hoppas att få tillbaka 1800-tals känslan!Ett så här vackert golv vill jag ha! Men i grå/grå, inte vit/grå rutor.Och så här ljusa fönsterkarmar! Kanske plocka upp den ljusgrå färgen i golvet... Tänkte måla luckorna i samma ljusgrå också.Jag gillar dom här lamporna, skulle passa fint över min arbetsbänk och diskbänk.Och lite väggfasta hyllor ska upp, med vackra burkar och flaskor...
Det kommer bli ett stor projekt att måla betonggolvet.. men det kommer att bli en så stor skillnad från det fula platsgolvet som ligger där nu!


Kommentarer
Postat av: Lotten

Fina tapeter! Speciellt den översta tycker jag var väldigt mild och fin i färgerna.

Du har inte lust att göra egna schablontapeter då? Jag tycker det verkar vara så roligt och ganska lätt om man som du inte har så stora väggytor.

Det blir nog ett stort lyft att måla fönstren ljusa och ett målat golv kommer bli kanonfint! Jag blir nästan lite sugen själv : ) Fast är det inte kallt med betonggolv? Du får ha många trasmattor!

2010-04-29 @ 09:02:26
URL: http://litettorp.blogg.se/
Postat av: Andrea Malmsten

Jag håller med om att den översta är finast! Jag gillar färgerna i den tredje men de är nog för skarpa och kommer dominera för mycket. Funderade på att göra egna schabloner, men det är så mycket annat som jag vill göra och som tar mycket tid så när det finns fina färdiga kommer jag nog köra på dem. Men du har rätt, att göra egna vore kul och ge en genuin känsla!Det är värme i golvet så jag hoppas att det inte blir för kallt, och jag har alltid tofflor på mig där ute. Min förhoppning är att golvet kommer bli så vackert att man inte vill täcka det! :)Trasmattor bli det i de andra rummen!

2010-04-29 @ 09:57:17
Postat av: Pvc fönster

Varför inte skaffa sig nya fönster av Pvc. Du slipper ju kitta dessutom kan du använda tiden till bättre saker. :-) Det behöver ju inte vara speciellt dyrt att köpa Pvc fönster. Jag rekommenderar pvc.fonster.org. Bara att markera på kartan vad man bor så ser man vem som är närmast där jag bor.

2012-08-07 @ 12:34:23
URL: http://www.pvc-fonster.org
Postat av: Anonym

Hej, var har du hittat lamporna här ovan? De på bilden med den svarta köksön, de är super läckra! Sådana vill jag ha och har letat överallt. Tack för en riktigt bra och inspirerande blogg! Johanna

2014-12-10 @ 12:37:31
Postat av: Andrea

Jag vet tyvärr inte var de är köpta, bilden var bara för inspiration! Lycka till, Andrea

2014-12-12 @ 18:33:04
URL: http://entilltorpblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0