Kalkat och såpat

Förra helgen behandlade vi golvet i Andreas länga. Det är ett undergolv egentligen som det hela tiden legat plastmatta på, Andreas hade slipat det och sen täkt det inför målning och tapetsering.

 

 

Vi gjorde enligt min beskrivning i tidigare inlägg.

 

Penslade ut kalket utblandat med vatten. Inte helt lätt att få det jämnt, kalket hade samma konsistens som lättmjölk..

 

 

 

Dagen efter när det torkat så borstade vi bort överflödet med skurborstar och dammsög sedan ordentligt.

 

Sen blötte vi golvet med kallt vatten och rakade sen ut såpavattnet, ett tips som Andreas fick av kulturhantverkarna. Då blöttes kalket upp igen och det var svårt att få ut såpavattnet jämnt, så efter att vi rakat ut det så gick Andreas över det en gång till med en mopp för att få det jämnt.

 

 

Dagen efter såg det riktigt lovande ut! Hade inte torkat helt, men det såg jämnt och fint ut. Det missade jag att ta en bild av, men det såg ut som efter kalkningen, nästan så ljust och fint! Nu i helgen ska vi såpaimpregnera det en gång till. 


Kommentarer
Postat av: Sofies torp

Spännande! Jag har ett golv som är lackat (dessutom slitet på ett dåligt sätt), tänkte göra något liknande med det som ni gjort här. Ser fram emot att se slutresultatet :)

2013-06-05 @ 13:06:25
URL: http://sofiestorp.wordpress.com
Postat av: Andrea

Ja, det är bara att slipa! Slitna lackade trägolv är inge kul.. Kan vara lite knepigt om man inte gjort det förut. Men om det är ett massivt trägolv så har du någon cm på dig att öva! ;)

Lägger upp bilder på det färdiga golvet snart! (även om ett såpat golv aldrig blir "färdigt", utan bara bättre och bättre)

2013-06-05 @ 14:20:31
URL: http://entilltorpblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0